Paraguajčan Valdez na hosťovanie do Valencie

15.08.2012 Celý región

Madrid 15. augusta (TASR) - Paraguajský futbalový reprezentant Nelson Haedo Valdez odchádza z ruského Rubinu Kazaň na hosťovanie do španielskeho klubu FC Valencia. Po jeho vypršaní si dvojnásobný finalista Ligy majstrov môže na dvadsaťosemročného útočníka uplatniť opciu.

"Získať Valdeza nebolo vôbec ľahké, pretože v Kazani si ho veľmi vysoko cenia. Sme presvedčení, že Nelson bude veľkou posilou a zapadne do hernej koncepcie nášho tímu. Má silu i rýchlosť, je zanietený pre futbal a dokáže strieľať dôležité góly," povedal na margo novej akvizície športový riaditeľ Valencie Braulio Vasquez.

Valdez zamieril do Kazane z Herculesu Alicante, kde bol spoločne s Francúzom Davidom Trezeguetom najlepším strelcom tímu. Predtým pôsobil v nemeckej bundeslige v Borussi Dortmund a vo Werderi Brémy. V drese Paraguaja štartoval na MS 2010 v JAR, kde zverenci argentínskeho trénera Gerarda Martina slávili historický postup do štvrťfinále.

Vlani si v drese "La Albirroja" zahral vo finále Copa America v Argentíne proti Uruguaju (0:3), Valencia odštartuje nový ročník španielskej ligy duelom na pôde úradujúceho majstra Real Madrid a ak Valdez prejde lekárskymi testami, už v nedeľu môže na Santiago Bernabeu absolvovať premiéru v drese nového zamestnávateľa.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región